mandag den 25. februar 2013

iDidakt


Projektet ”i-DIDAKT” retter sig mod inklusion af elever med udviklings- og opmærksomhedsforstyrrelser. Hvilke it- og didaktiske værktøjer virker? Udvikling af en ’toolbox’ som kan anvendes og sammensættes afhængigt af den enkelte klasses, elevs, lærers eller forælders behov i forhold til inklusion. Projektet afsluttes i 2015. 

”i-DIDAKT” gennemføres i en konsortie- og samarbejdsløsning udmøntet i det tværuniversitære forskningskonsortium omkring Master i ikt og læring (MIL). På uddannelsessiden deltager Favrskov Kommune, Horsens Kommune og Herning Kommune

Læs mere om iDidakt her 
på vores blog om ADHD, inklusion, læring og it (ikt)

Forskning

Hanne Voldborg og Henrik Grum har skrevet en master om at bruge it til inklusion, 'Ikt faciliteret didaktisk koncept for inklusion af elever med ADHD i folkeskolen', og nu arbejder de videre med emnet i to ph.d.-projekter.

I masterprojektet undersøgte vi hvilke behov hos ADHD-børn og deres familier, der muligvis vil kunne dækkes med it-redskaber.
I ph.d.-projekterne fokuseres på hvordan folkeskolen som organisation klædes på til inklusionsopgaven og hvordan redskaberne og didaktikken udvikles og afprøves til gavn for det enkelte elev.

Forskningsforløbet sker i Favrskov og Horsens Kommuner, og den endelige afprøvning vil ske i Herning Kommune.

Hanne Voldborg og Henrik Grum har fået seks millioner kr. af satspuljemidlerne til projektet, der har sin akademiske forankring på Aalborg Universitet, Masteruddannelsen for Ikt og Læring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar